16 Kasım 2007 Cuma

MEVSIMIN ILK KARI VE KOLAY KURABIYE






Dün mevsimin iilk karina kavustuk.Ben kari cok sevdigimden ne zaman yagsa cocuklar gibi sevinirim.Hele o lapa lapa yagisini iceriden seyretmesini,hatta yagarken altinda yürümesini cok severim.Gündüz kar yagisinin verdigi hafif karanligi ama gece yagisi sirasindaki o aydinligi ve gökyüzünün pespembe görünmesini severim.Bir de kar yagdigi zaman sevdigim seylerden bir tanesi de kurabiye veya pasta yapmak..Her kar yagdigi zaman mutlaka bu tür yiyecekler yapmaya calisiyorum ve tabiiki vaktim oldugu sürece.





Bu sefer de gördügünüz kurabiyeleri yaptim.Yemek tariflerini karistirirken bir kagida not ettigim anne kurabiyesi adi altindaki kurabiyeleri denedim.Ama tarifi nereden aldigimi yazmamisim tarifin yazili oldugu kagida.Internette de arastirdim belki bulurum ayni tarifi diye ama bulamadim.Cok isim oldugundan da ugrastirici olmayan bir kurabiye yapmak istedigimden bu tarif iyi oldu.Biz cocukken annem de bize bu kurabiyelere benzerleri yapiyordu ama tabiiki annemin yaptigi kurabiyeler daha güzeldiler.(tabiiki insanin annesinin yaptigi seyler nedense hep daha güzel olur,öyle degil mi)Yapimi cok basit ve sanirim bir cogunuz yapiyordur.Azicik mal

zemeden de bir tepsi kadar kurabiye cikiyor.

Malzemeler:

1 cay bardagi siviyag

1 cay bardagi yogurt

1 yumurta

1,5-2 cay bardagi tozseker

1 cay kasigi karbonat

aldigi kadar un

Yapilisi:

Bütün malzemeleri karistirip,kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogurun.Hamurun cok sert olmamasinda fayda var.Sonra bu hamurdan cevizden biraz daha büyük parcalar kopartip,elinizle yuvarlayip,hafif bastirarak yaglanmis veya kagit serilmis tepsiye dizin.180 derecede önceden isitilmis firinda üzerleri pembelesinceye kadar pisirin.

Taysiyem,kurabiyelerin firindan ilk ciktiklari zaman hafif kitir olduklarindan,üzeri örtülüp bir gece bekletilip tüketilirse daha güzel oluyorlar.

Afiyet olsun!