8 Kasım 2007 Perşembe

BULGURLU PIRASA YEMEGI


Zeytinyagli pirasa icin bir alternatif...Son zamanlarda pirasa yemegi yapinca icerisine pirinc yerine bulgur koyuyorum ve böyle bana daha lezzetli geldi.Denemek isteyenler varsa tavsiye ederim.
Malzemeler:
yarim kg pirasa
3 adet havuc
1 adet kuru sogan
1 yemek kasigi salca
3/4 cay bardagi (yarimdan biraz daha fazla)bulgur
3 yemek kasigi siviyag(zeytin veya aycicek yagi)
yarim limon suyu
tuz
yaklasik 2 su bardagi sicak su
Yapilisi:
Ilk önce pirasalari temizleyip dograyalim.Havuclari da kabuklarini soyup,dilimler halinde kalin olmayacak sekilde keselim.Sogani da yemeklik dogradiktan sonra,siviyaginda hafif pembelesinceye kadar kavuralim.Havuclari da katip,5-6 dakika kisik ateste kavurmaya devam edelim.Pirasalari da katip yaklasik 10 dakika kadar kavurup,slacayi da katarak birlikte biraz kavurduktan sonra sicak suyu katalim.Pirasalar ve havuclar yumusayincaya kadar kaynatip,bulgur da katarak bulgurlar da yumusayana kadar kaynatmaya devam edelim.Tencereyi ocaktan almadan evvel tuzunu ekleyelim.Eger suyu az gelirse,sicak su ilave edilebilir.Servis zamani limonunu katabiliriz.Siz isterseniz yemek kaynarken de limon suyu koyabilirsiniz.
AFIYET OLSUN!