6 Ekim 2007 Cumartesi

SOSLU PATLICAN


Malzemeler:
2 patlican
3 sivribiber
2 domates
4 dis sarmisak
2 corba kasigi zeytinyagi
1/2 limon
1 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz

Yapilisi:
Patlicanlari yikayip közleyelim ve soyalim,üzerlerine kararmamasi icin limon sikalim.Biberleri ve sarmisaklari ince ince kiyalim, tavada yagi kizdirip icine katalim ve kavurmaya baslayalim.Domatesleri rendeleyip tuz ve sekerle birlrkte tavaya ekleyelim.Kavurmaya devam edelim.Servis tabagimiza patlicanlari alip karniyarikta oldugu gibi ortalarini havuz gibi acalim.Sos pistikten sonra patlicanlarin icine dolduralim.
AFIYET OLSUN!
Tarif yemek saatinden Füsun Firat`a aittir.

POGACA


Malzemeler:
3 yumurta (bir tanesinin aki icine,sarisi üzerine)
1 su bardagi su
1 su bardagi süt
1 su bardagi siviyag
1 corba kasigi tozseker
1 maya
tuz
aldigi kadar un
Ayrica istediginiz bir ic malzemesi(peynir,patates......)
Yapilisi:
Bir kasenin icinde sekerle mayayi eritin. Sonra büyük bir kapta ilik süt,ilik su,yag,tuz,ve sekerle erimis mayayi karistirin.Unu da azar azar ekleyip kulak memesinden biraz daha yumusak bir hamur yogurun.Hamurun hafif ele yapismasi lazim.Hamurun üstünü örtün ve kabarana kadar bekletin.Hamur kabardiktan sonra cevizden biraz daha büyük parcalar koparip elinizle yuvarlayarak,yaglanmis tepsiye koyun.Sonra elinizi yaglayip, bunlari elinizde actirarak ic malzemisini koyup sekillendirin ve tepsiye dizin.Tepside de biraz kabarmaya birakin. Pogacalar kabarditan sonra üzerlerine cok hafif su katilmis yumurta sarisi sürün ve önceden isitilmis 230 derecede pisirin.
Afiyet olsun!