4 Ekim 2007 Perşembe

LINZER TORTE


Malzemeler:
150 gram oda sicakliginda tereyagi ve margarin
1 yumurta
150 gram tozseker (yaklasik bir su bardagi kadar)
cay kasigi ucuyla tuz
yarim limon
1 cay kasigi tarcin
yarim cay kasigi karanfil tozu
200 gram ögütülmüs findik
200 gram un
ayrica 3-4 yemek kasigi un
200 gram ahududu receli
ayrica 1 yumurta

Yapilisi:
oda sicakliginda yumusamis yagi mikserle cirpin
yumurta,seker ve tuzu katin, karisim acik bir renk alana kadar cirpmaya devam edin
limonu üzerine rendeleyin
tarcin,karanfil tozu ve findigi katin
unu da eleyerek yavas yavas katip yogurun
hamurun 2/3 ünü yaglanmis kelepceli kek kalibina yayin, kenarlar bir parmak tasacak sekilde olsun
hamurun üzerine receli paylastirin
ayrica 3-4 kasik olan unu kalan hamura yedirin
hamuru cok ince olmayacak sekilde acin
bir parmak genisliginde seritlere kesin
kaliptaki hamurun üzerine kafes seklinde dizin
yumurtayi cirpin ve hamur seritlerinin üzerlerine sürün
180 derecedeki firinda 35-40 dakika pisirin.
Afiyet olsun

BLOGGERDEN MERHABA

Merhaba arkadaslar,ben de diger blogcu arkadaslarim gibi en sonunda careyi,bloggere gecmekle buldum.Bundan böyle tariflerimi buradan ve diger sitemden yayinlamaya devam edecegim.