17 Kasım 2009 Salı

PIZZA TONNO(ton balikli pizza)


MALZEMELER:

Hamuru icin;
1 su bardagi ilik süt
1 su bardagi ilik su
1 paket yas maya
1 yumurta
1 tatli kasigi tozseker
1 tatli kasigi tuz
1 yemek kasigi zeytinyagi
aldig kadar un

Üzeri icin;
1 kutu hazir soyulmus domates
1 corba kasigi domates salcasi
yarim cay bardagi zeytin yagi
tuz,karabiber,oregano

Ayrica;1 kutu ton baligi
1 adet kuru sogan
mozzarella veya kasar peyniri

YAPILISI:
Yogurma kabinin icinde maya ve sekeri kasikla eriyene kadar karistiralim.Ardindan ilik süt ve ilik suyu,yumurtayi katalim.Sonra diger malzemeleri de ekleyip kulak memesi yumusakliginda bir hamur yoguralim.Üzerini nemli bir bez örtüp,bir saat kadar iki kat kabarana kadar bekletelim.Diger taraftan soyulmus domatesi blender ile parcalayalim.Salcayi da katip karistiralim.Diger sos malzemelerini de katalim.Ton baligini süzüp,yarim ay seklinde dogranmis soganla karistiralim.Mozzarellayi da dilimleyelim veye reneleyip bir kenara alalim.
Kabaran hamurdan portakal büyüklügünde parcalar koparip,yuvarlayalim.Merdane yardimiyla yemek tabagi büyüklügünde acip,yaglanmis,ya da firin kagidi serilmis tepsiye yerlestirelim.Üzerine 2-3 kasik sos kenarlarina gelmeyecek sekilde sürelim.Daha sonra ton baligini ve onun üzerine de peyniri yerlestirip,250-275 dereceli firinda pisirelim.(Ben tas pizza firininda pisirdim.Böyle ayni pizzeria pizzasi gibi oluyor.)Eger mümkünse degirmenden taze cekilmis karabiber serperek yerseniz daha lezzetli olur.

AFIYET OLSUN!

3 yorum:

derya dedi ki...

Senemcim bu ne güzellik akşam akşam
canım çekti.Ellerine sağlık afiyetl
yiyin öpüyorum...

içimdeki yolculuk (funda) dedi ki...

pizzaya dayanamam ama bunu yapmak lazım..baktım durdum:)

Eylem dedi ki...

ben hiç denemedim ama balıgı çok sevmedigim için hep tadı nasıl olur acaba diye düşünmüşümdür bu pizzayı.ellerine saglık.