7 Ekim 2008 Salı

PASTANE POGACASI


Malzemeler:
1 su bardagi ilik süt
Yarim su bardagi aycicek yagi
1 paket toz maya
3 tatli kasigi toz seker
1 tatli kasigi mahlep
1 tatli kasigi tuz
Aldigi kadar un
Icine beyaz peynir.
üzerine sürmek icin yumurta sarici ve susam

Yapilisi:
Bir kabin icinde mayayi ilik süt ve 1 tatli kasigi tozseker ile 10 dakika kadar mayalandirin.
Bu sütlü mayayi diger malzemelerle birlikte karistirip yumusak bir hamur yogurun.Sonra 10 dakika mayalandirin.Hamura istediginiz sekiller vererek iclerine peynir koyup,yaglanmis tepsiye dizin.Tepside de iyice kabarana kadar bekletin.(ben 1 saatten fazla beklettim.) Uzerine yumurta sarisi sürüp susam serpin ve önceden isitilmis 190-200 derece firinda pisirin.
NOT:Pogacalarinizin güzel kizarmasini istiyorsaniz,yumurta sarisina az birsey pudra sekeri ekleyin derim.
AFIYET OLSUN!

Hiç yorum yok: