7 Mayıs 2009 Perşembe

KREM KARAMEL



MALZEMELER:

3 su bardagi süt
4 yumurta
Yarim su bardagindan biraz daha fazla tozseker
Bir paket vanilya
Karamel icin;yarim su bardagi tozseker

YAPILISI:

Karamel icin olan yarim bardak toz sekerini 1 kahve fincani su ile kahve rengi olana kadar orta isida kaynatiyoruz.Karamel haline gelince kaliplarimizin diplerine döküp kenarda bekletiyoruz.Bu sirada karamelimiz sertlesecektir.Diger tarafta,3 su bardagi sütü hafif ilitalim.Seker,vanilya ve cirpilmis yumurtalarimizi süte katalim.Iyice karistirip,karamelli kaliplarimizin üzerine dökelim.Daha sonra firin tepsisinin yarisina kadar sicak su doldurup,kaliplarimizi tepsiye dizelim ve 190-200 dereceli firinda yaklasik bir saat pisirelim.Krem karamelimiz pistikten sonra sogutup, buzdolabinda 1 saat kadar beklettikten sonra servis tabaklarimiza ters cevirelim.Karamellerimiz servise hazirdir.

Önerim:Karameller bir gece dolapta bekletilirse,ertesi gün daha lezzetli oluyorlar.

5 yorum:

*Mutfaktaki Deli* dedi ki...

mmmmmm dondurma gibi buz gibi de yenebilir. ellerine sağlık:)

Sema dedi ki...

ellerine sağlık canım enfes gözüküyor sevgilerimle..

pelin'ce dedi ki...

Senem benimde denemek istediğim bir tatlı ama yapmaya cesaret edemedim bir türlü...Seninki harika olmuş..
Ellerine sağlık..
Mutlu Pazarlar.

Papatya Prenses dedi ki...

Güneş gibi ne güzel bir görüntü:)

Ellerine sağlık canım..

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

hmmm enfesssss :))
ellerine sağlık canım