7 Ekim 2007 Pazar

KIYMALI BÖREK


MALZEMELER:

3 adet yufka (yarim kg)
250 gr kiyma
3 adet kuru sogan
2 yemek kasigi siviyag
tuz,karabiber

1 su bardagi süt
1 cay bardagi sivi yag
1 yumurta
2 yemek kasigi yogurt

YAPILISI:
Sogani yemeklik dograyip,siviyag ile hafif pembelesinceye kadar kavurun.(Tencere celik veya aliminyum olsun.Teflon tencerede daha kuru oluyor) kiymayi katip birlikte kavurun.Tuzunu ve karabiberini katip ocaktan alin.Sütü,yumurtayi,yogurdu ve yagi cok az da tuzu bir kasede karistirin.Yufkanin ilkini masaya serip,bu karisimdan kasikla yufkanin üzerine serpin.Kiymanin ücte birini yufkanin her tarafina gelecek sekilde dagitin.Iki uctan iceri gelecek sekilde rulo yapip ortada birlestirin.Yaglanmis tepsiye ruloyu serin.Diger iki yufkaya da ayni islemi uygulayip,geriye kalan sütlü karisimdan yufkanin üzerine sürün.Önceden isitilmis 250 dereceli firinda pisirin.
Burada Türk bakkallarinda satilan yufkalar Türkiye'dekilere göre daha kuru olduklari icin rulo yaparken biraz zorlandim ama sonucta börek gayet basarili ve lezzetli oldu.

AFIYET OLSUN!

Hiç yorum yok: