7 Ekim 2007 Pazar

KAYISI MARMELADI

Gecen gün marketten bir kiloya yakin kayisi aldim.Bunlarin cogu olgun,bazilari da az olmuslardi.Ben kayisinin az olmuslarini yemesini sevdigimden,bunlari yemek icin ayirdim.Geri kalan olmus kaysisilardan ne yapayim diye düsünürken aklima marmelat geldi ve yapmaya karar verdim.Bunlari tarttigimda yedi yüz gr kadar ciktilar.Iste yukarida gördügünüz marmeladin tarifi söyle;

Malzemeler:
700 gr olgun kayisi
600 gr tozseker
yarim limonun suyu
yarim cay bardagi su

Yapilisi:
Ilkönce kayisilari yikadim.Sonra bunlari ikiye bölüp cekirdeklerini cikardiktan sonra mutfak robotunda püre haline getirdim.Bir tencereye koyup üzerlerine seker döktükten sonra bir gece beklettim.Ertesi gün,kayisilar suyunu salinca icine yarim bardak suyu da ekleyip,yavas isida koyulasana kadar kaynatip,ocaktan almadan evvel limon suyu da ekleyip cok az daha kaynadiktan sonra ocagin altini kapattim.

Hiç yorum yok: