7 Ekim 2007 Pazar

CIN YEMEGI


Bu yemegi gerek saglikli olmasindan,gerekse hafifliginden dolayi ailecek çok seviyoruz.Içinde hem protein,hem karbonhidrat,hem de vitamin olan bir yemek türü.Tavsiye ederim.

MALZEMELER:

Yarim kilo tavuk gögsü,
1 adet kurusogan,
1 adet kabak,
1 adet havuç,
1 adet kirmizi dolmalik biber,
200 gr soya filizi,
5-6 adet taze mantar,
3-4 yaprak marul,
2 adet taze soganin saplari,
2 yemek kasigi siviyag,
1 Türk kahvesi fincani soya sosu,
1 Türk kahvesi fincani sicak su,
250 gr cin eristesi.
YAPILISI:

Tavuk gögsünü yikayip kücük parcalara dograyalim.Sogani da yemeklik dograyalim.Kabak,havuc ve biberi jülyen sekilde dograyalim.Mantari dilim dilim kesip marul ve taze soganlari da dograyalim.Ilk önce varsa wok tavasina,yoksa büyükce bir teflon tencereye yagi koyup kizdiralim.Ardindan eti hizli ateste bir-iki kez cevirelim.Sogani katip gene bir-iki kez çevirip diger sebzeleri de (sert sebzelerden baslayarak)katip kavuralim.Soya sosunu ve sicak suyu katip,15 dakika kadar orta ateste pisirelim.
Makarnamizi haslayalim ve süzdükten sonra yemegimize katip servis yapalim.
Not:Bu yemege soya sosunun tuzu yeterli oldugundan ayrica tuz katmiyoruz.

AFIYET OLSUN:

Hiç yorum yok: